Osaava tietosuojavastaava

Andreasson, Ari; Riikonen, Jaana; Ylipartanen, Arto
Nimeke: Osaava tietosuojavastaava
Tekijät: Andreasson, Ari (Kirjoittaja)
Riikonen, Jaana (Kirjoittaja)
Ylipartanen, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854190
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 74,00 € (67,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 219
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.2 Julkis- ja hallinto-oikeus
Kansalliskirjaston asiasanat: tietosuoja, tietoturva, johtaminen, organisointi, valvonta, tietojärjestelmät, henkilörekisterit, riskienhallinta, organisaatiot, tietosuojavastaavat, lainsäädäntö
EU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa 25.5.2018. Organisaatioiden on sitä ennen päivitettävä henkilötietojen käsittelykäytäntönsä, minkä vuoksi valmistautuminen on syytä aloittaa nyt. Taloudellisten sanktioiden uhalla on pystyttävä osoittamaan, että henkilötietojen käsittelyn suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu tietosuojavelvoitteet.

Osaava tietosuojavastaava kokoaa yhteen keskeisen tiedon, jonka avulla jokainen tietosuojavastaava onnistuu tehtävässään. Uuden tietosuoja-asetuksen myötä tietosuojavastaavan nimittämispakko laajenee, asema paranee ja tehtävät määrittyvät tarkemmin.
Kirja auttaa varmistamaan, että henkilötietojen käsittelyprosessien suunnittelu-, ohjeistus-, koulutus- ja valvontatehtävät järjestetään lain vaatimalla tavalla. Organisaation henkilöstön riittävällä tietosuojaosaamisella saavutetaan merkittävää etua liiketoiminnassa sekä pienennetään riskejä.

Teos on tärkeä työkalu kaikille tietosuojavastaaville toimialasta riippumatta. Se tarjoaa kokonaiskuvan tietosuojasta ja sen tavoitteista niin vasta-alkajille kuin pidempään tietosuojavastaavana toimineille henkilöille.

Kirjoittajat ovat kokeneita, vuosien ajan tietosuojavastaavia kouluttaneita asiantuntijoita. Ari Andreasson työskentelee Tampereen kaupungin tietosuojavastaavana, Jaana Riikonen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konsernin tietosuojavastaavana ja Arto Ylipartanen tietosuojavaltuutetun toimistossa ylitarkastajana.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: