Valon aika

Pekonen, Osmo; Stén, Johan
Nimeke: Valon aika
Tekijät: Pekonen, Osmo (Kirjoittaja)
Stén, Johan (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518847000
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,50 € (29,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 336
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 91.7 Uusi aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieteentekijät, luonnontieteet, filosofit, valistuksen aika, valistus (aatteet), aatehistoria, oppihistoria, tieteenhistoria, miehet
E-kirja, 2019
EPUB
22,50 €

Valistuksen vuosisata - 1700-luku - oli Euroopan kulttuurin loistoaika, jolloin saivat alkunsa monet vielä nykyäänkin vaikuttavat aatteet, keksinnöt ja uudistukset. Valistuksen keskus oli Pariisi akatemioineen, kahviloineen ja salonkeineen.
Valon aika sisältää 20 henkilökuvaa tiedemiehistä, filosofeista ja muista valistuksen sanansaattajista sekä Ranskassa että Itämeren piirissä, etenkin Pariisin, Berliinin, Pietarin ja Upsalan tiedeakatemioissa.
Mukana ovat valistuksen suurhahmojen Voltairen, Rousseaun ja Condorcet'n lisäksi esimerkiksi Katariina Suuren neuvonantajaksi ryhtynyt ensyklopedisti Diderot, kukkaiskuningas Carl von Linne, giljotiiniin päätynyt tähtitieteilijä Bailly ja ensimmäinen naispuolinen luonnontieteen uranuurtaja Emilie du Chatelet.

FT, YTT Osmo Pekonen ja FT, TkT Johan Sten ovat molemmat väitelleet paitsi matematiikasta myös 1700-luvun tieteenhistoriasta.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: